Sposób przygotowania

Buraki owijam w folię aluminiową i piekę do miękkości w piekarniku. Zostawiam do ostudzenia a następnie obieram i ścieram na tarce o najmniejszych oczkach. Chrzan obieram i również ścieram na tej tarce, od razu skrapiam octem. Mieszam chrzan z buraczkami i przyprawiam do smaku solą, cukrem oraz jeszcze ewentualnie octem. Przekładam do słoika i odstawiam na noc do lodówki by smaki się przegryzły.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    super przepis na pewno spróbuję, pozdrawiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    ciesze sie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malgorzata549

    bardzo lubię takie połaczemie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !