Sposób przygotowania

Rabarbar obrać i pokroić w kosteczkę, przesypać cukrem i odstawiamy aż puści sok. Wtedy wkładamy do garnka dodajemy cynamon i gotujemy aż się trochę rozgotuje i odparuje większość soku. Odstawić aby ostygło. Mąkę przesiać z proszkiem dodać zimną margarynę, żółtka, cukier i wyrobić ciasto. Podzielić na dwie części (2/3 i 1/3), większą część zawinąć w folię spożywczą, mniejszą część podzielić na dwie równe części do jednej dodać kakao. Ciasta zawinąć w folię i włożyć do lodówki na godzinę czasu. Schłodzone białka ubić ze szczyptą soli i cukrem. Blachę wyłożoną papierem do pieczenia dno wykleić większą częścią ciasta. Na ciasto rozłożyć rabarbar, potem zetrzeć na tarce jasne ciasto. Wyłożyć pianę na i na wierzch zetrzeć ciemne ciasto. Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 50 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Pyszne ciasto:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    tatiana2

    Lubię to ciasto ale przyznam, że z rabarbarem jeszcze nie próbowałam :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Ja też z rabarbarem pleśniaka jeszcze nie robiłam.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    znakomite ciasto
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    fajny
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    marzenie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Ojjjaa z rabarbarem pleśniaka jeszcze nie jadłam, rabarbar uwielbiam więc wypróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !