Sposób przygotowania

CIASTO: szybko zagnieść ciasto. Włożyć zawinięte w folię do lodówki na 30 minut. Ciastem wyłożyć dno i boki formy /boki na wysokość 2 cm/. Do środka włożyć arkusz papieru do pieczenia, wsypać fasolki przeznaczone wyłącznie do pieczenia.

Piekarnik rozgrzać do temperatury 190*C. Piec ciasto 10 minut, następnie usunąć pergamin i fasolki, piec kolejne 5 minut.

MASA: do dużej miski wlać sok z pomarańczy, dodać jajka, cukier, zmielone migdały i śmietanę. Dokładnie zmiksować /masa będzie bardzo płynna/.

Wylać na podpieczony spód ciasta i piec jeszcze 25 minut. Ciasto schłodzić, najlepiej przez całą noc.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Ciekawe ciasto, nigdy sie z takim nie spotkałam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Muszę wypróbować:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    fajne, takiego nie robiłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pacia

    bardzo ciekawy sposób wykonania ciasta:) trzeba spróbować
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    też takiego ciasta jeszcze nie robiłam.
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    To ciasto wygląda dość niepozornie, ale jest zaskakująco pyszne, dlatego polecam.
  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smak pewnie zniewalający
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ale fajny przepis :)
  • 1
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    fajne ciacho
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    To ciasto jest naprawdę bardzo smaczne, dużo lepiej smakuje niż wygląda.
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    mój syn by je szybko zjadł.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    bardzo ciekawe
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    też nie jadłam jeszcze takiego
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    To ciasto jest mało urodziwe, ale za to bardzo smaczne. Polecam.
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    z migdałami bardzo smakują mi ciasta
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Takiego jeszcze nie próbowałam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pyszne ciacho
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    przepyszne ,niejadłem takiego
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Wacław masz rację, to ciasto jest pyszne, choć wygląda raczej niepozornie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !