Sposób przygotowania

1. Kaczkę umyj, osusz, natrzyj solą, pieprzem i obficie majerankiem. Ułóż w natłuszczonej brytfannie, piecz 2 godziny w temp. 250 stopni.
2. Ziemniaki obierz, pokrój na kawałki. jabłka obierz, pokrój na ćwiartki. Łyżkę soli wymieszaj ze szklanką wody, polej kaczkę. Obok ułóż ziemniaki (oprósz je przyprawą do ziemniaków i skrop olejem) oraz jabłka. Piecz jeszcze 30 min. w tej samej temperaturze. kaczkę podawaj z ziemniakami i jabłkami oraz ćwikłą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    kaczki nie miałem okazji jeść
  • 1
    original
    Opublikowano

    miki47

    bardzo smacznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !