Sposób przygotowania

1. Czosnek dodaj do mięsa z jajkiem i tartą bułką. Masę wyrób, dopraw, uformuj z niej kulki. Obsmaż na oleju.
2. Ziemniaki obierz, ugotuj w osolonej wodzie, osącz. Pomidorki umyj, sparz wrzątkiem, obierz ze skórki.
3. Mąkę przesmaż na maśle, nie rumieniąc. Rozprowadź mlekiem, gotuj 2-3 min. Sos dopraw, połącz z żółtkiem i ubitym białkiem.
4. Do żaroodpornego naczynia przełóż ziemniaki, pomidorki i mięsne kulki. Zalej beszamelem, posyp startym serem. Zapiekaj 25 min w 190 stopniach.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    nie jadłam ale bardzo smacznie się zapowiada
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !