Przepis i sposób przygotowania na: Torcik karpatka
KREM Mleko zagotować z cukrem, dodać obie mąki i ugotować budyń. Ostudzić. Utrzeć masło i dodać wystudzony budyń.
Przełożyć ciasta kremem i posypać cukrem pudrem
Ciasto: | |
margaryna | 1/2 kostki |
woda | 1 szklanka |
mąka | 1 szklanka |
jajko | 4 szt, |
Krem: | |
mleko | 1/2 l |
mąka | 2 łyżki |
mąka ziemniaczana | 2 łyżki |
cukier | 1 szklanka |
masło | 1 kostka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: