Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka pod kruszonką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 150 g
mąka 1 szklanka
cukier 50 g
jabłko 4 szt
cukier brązowy 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka pod kruszonką

Piekarnik nastawiamy do 220 stopni. Masło siekamy i łączymy z mąką i cukrem tak, aby powstała kruszonka. Jabłka kroimy w kawałki i mieszamy z brązowym cukrem. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Wykładamy jabłka. Wierzch posypujemy kruszonką i pieczemy 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 02.05.2012 22:16
mniammm;)
jeanette_v 21.03.2012 20:46
Pyszne!.
gusia1000 31.08.2011 14:45
Warto robić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak