Sposób przygotowania

Cebulę drobno posiekaną smażę na łyżce oleju, odstawiam do przestygnięcia. Mięso wyrabiam z jajkiem, natką i szczypiorkiem. Dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiam do smaku solą i pieprzem, dokładnie mieszam.

Drewniane patyczki do szaszłyków moczę w gorącej wodzie i wycieram.
Z masy mięsnej formuję podłużne kotlety, nabijam je na patyczki i układam na posmarowanych pozostałym olejem tackach, ustawiam na mocno rozgrzanym ruszcie.

Piekę po około 6 minut z każdej strony.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Rewelacyjne kotleciki!
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Świetny pomysł na mielone :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    piotereq

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    ekstra!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    wyglądają bardzo apetycznie.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    pycha:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    poprostu świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Ja tez takie robię:) Są pyszne!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    pomysłowe :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !