Sposób przygotowania

Rodzynki namoczyć w ciepłej wodzie, następnie dokładnie odsączyć najpierw na sitku, a później na ręczniku papierowym.

Wymieszać w misce: mąkę, kakao, proszek do pieczenia i rodzynki tak, aby rodzynki były dokładnie obtoczone w mące.

Ubić białka na sztywno, stopniowo dosypując cukier.
Ciągle miksując wlewać roztopione, chłodne masło, dodać ekstrakt z wanilii. Miksując na najniższych obrotach miksera dodawać wcześniej przygotowaną mieszankę suchych składników.

Ciasto przelać do wysmarowanej masłem i obsypanej kaszą manną foremki o pojemności 1,5 litra. Piec 50 minut w nagrzanym piekarniku do 190*C.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Uwielbiam takie ciasta
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    pyszotka:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna
  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    świetna ,muszę kupić sobie taką foremkę do babki
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    takie ciasto to ja też lubię.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    pychotka:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    świetne ciasto
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    świetny pomysł na wykorzystanie białek :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    bardzo smaczna babeczka
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    już dawno zwykłej babki nie robiłam...
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    Z rodzynkami jeszcze nie jadłam ale na pewno jest pyszna:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !