Sposób przygotowania

Tymianek mieszamy z solą i pieprzem.Golonki oczyszczamy ,myjemy i osuszamy.Nacieramy przyprawami z każdej strony.Wstawiamy na noc do lodówki.Cebule drobno kroimy.Kapuste odciskamy i kroimy .Dodajemy jedną cebulę i mieszamy.Brytfanne smarujemy olejem .Wkładamy kapuste i golonki.Wlewamy 2\\3szkl wody .Rozgrzewamy piekarnik do temp 180C.Wstawiamy golonki i pieczemy 2godz.Na patelni rozgrzewamy olej,szklimy pozostałą cebulę.Fasolę osączamy i mieszamy z zeszkloną cebulą .Dodajemy do golonek 10min przed końcem pieczenia.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !