Sposób przygotowania

# 60 dkg pieczarek ( najlepiej grzybków leśnych , mieszanych)
# 1 spora cebula
# 1 szklanka śmietany gęstej
# 1/2 szklanki mleka
# 2 łyżki masła
# 2 jajka
# trochę szczypiorku
# sól
# pieprz
# sok z cytryny


Wykonanie:
Oczyszczone grzyby pokroić, cebulę pokroić w kostkę i na rozgrzanym tłuszczu smażyć na wolnym ogniu grzybki wraz z cebulką okolo 10 minut.skropić sokiem z cytryny. Śmietanę rozmieszać z mlekiem wlać do grzybków i na malym ogniu smazyć ąż powstanie sosik.Posolić , popieprzyć. Jajka ugotować na twardo, szczypiorek posiekać . Uduszone grzybki kłaść na talerz , nanie połówki jajek posypane szczypiorkiem i do tego bagietka.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    uwielbiam grzyby w każdej postaci :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    zrobiłaś kolację i nie zaprosiłaś? sama zjadłaś?
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszna kolacyjka
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Z leśnymi ... mmm pycha, choć z pieczarkami też nie odmówię.
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    z tym jajkiem na twardo mnie zaskoczyłaś,
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    szme pyszności :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna kolacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !