Sposób przygotowania

Suszone śliwki zalać niewielką ilością ciepłej wody. Zagotować dwie szklanki wody z łyżką masła, szczyptą soli, dwoma łyżkami cukru, wsypać mieszając kaszę kukurydzianą. Gotować na małym ogniu ok. 30 min. Ostudzić. Żółtka utrzeć na kogel mogiel z dwoma łyżkami cukru i cukrem waniliowym, białka ubić na sztywną pianę. Do kaszy dodać żółtka i wymieszać na jednolitą masę, a następnie dodać pianę z białek. Delikatnie wymieszać. Formę do zapiekania natłuścić i układać warstwami kaszę i śliwki. Formę przykryć folią aluminiową i zapiekać 40 min. w temp. 180 stopni.

Komentarze

  • 0
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    bardzo lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    interesujące
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    pyszna:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ciekawa propozycja
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    bardzo pyszna propozycja:)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszna kaszka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !