Sposób przygotowania

Oczyszczone i umyte grzyby osączyć z wody. Małe zostawić, duże pokroić. Obrać czosnek i posiekać. Rozgrzać na patelni olej z masłem, wrzucić czosnek. Dodać grzyby i smażyć przez 10 minut. Przełożyć na talerzyk. Na tym samym tłuszczu obsmażyć po umyciu mięso z każdej strony. Włożyć mięso do brytfanny, posolić, posypać świeżo zmielonym pieprzem. Dodać grzyby i szalotki. Polać winem i dusić pod pokrywką przez pół godziny. Dołożyć koktajlowe pomidorki dusić kolejne 20 minut. Gdy mięso będzie miękkie – podawać.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    wyborowe jedzonko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !