Sposób przygotowania

BISZKOPT: Wodę i margarynę zagotować. Dodać mąkę, ostudzić. Gdy wystygnie zmiksować jajka. Upiec dwa placki w 180 st. przez 25 minut.
MASA: W naczyniu ugotować szklankę mleka. W odlanym mleku rozpuścić mąkę zwykłą, ziemniaczaną. Następnie ubić całe jaja z cukrem i cukrem wanilinowym. Na gotujące mleko wlać rozpuszczoną mąkę ciągle mieszając, ubite jajka i mieszać aż będzie gęste. Dać do zimna. Utrzeć masło i dawać po łyżce zimnego kremu. Przełożyć góralkę i posypać na koniec cukrem pudrem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    marchewka

    mniam, mniam, mniam poproszę góraleczkę :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    pioge7

    zapraszam, robię w przyszłą sobotę :D
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    to ja też się wprosze:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smakowita
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !