Sposób przygotowania

Trawę cytrynową cienko obierz, miękki środek drobno posiekaj. 1 ząbek czosnku obierz i drobno pokrój. Steki opłucz, osusz, potnij w paseczki. Mięso przełóż do miseczki, oprósz pieprzem. Wymieszaj z trawą cytrynową i czosnkiem. Odstaw do zamarynowania. Makaron ryżowy pomocz 5 min. we wrzątku. Przelej zimną woda, dobrze osącz.
Obierz i posiekaj 3 ząbki czosnku. Chili oczyść z pestek, strączek drobno pokrój. Czosnek i chili wymieszaj z octem ryżowym, sosem rybnym i sokiem z limonki.
Ogórek obierz, pokrój w słupki. Kolendrę posiekaj. Opłukane kiełki wymieszaj z ogórkiem, makaronem ryżowym i kolendrą. Wyłóż na duży półmisek. Orzeszki ziemne grubo posiekaj. Dymkę oczyść, pokrój w plasterki. Na patelni rozgrzej olej, porcjami wkładaj mięso, smaż na rumiano. Zdejmij z patelni. Na tym samym tłuszczu podsmaż dymki. Potem wymieszaj je z mięsem. Ułóż na warzywach. Posyp orzeszkami ziemnymi i skrop sosem czosnkowym.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    marta1371

    Muszę to przygotować
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Super połączenie przypraw, wołowiny i makaronu!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Podoba mi się :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !