Sposób przygotowania

Łodygi rabarbaru opłucz, cienko obierz, pokrój w drobną kostkę. Do naczynia wbij jajka. Wsyp cukier oraz cukier waniliowy. Wymieszaj wszystkie składniki mikserem tak, by uzyskać jednolitą, gładką masę. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i dodaj do masy jajecznej. Mieszaj do uzyskania równomiernej konsystencji. Na koniec wlej oliwę, wymieszaj. Formę do pieczenia typu keksówka wysmaruj tłuszczem. Oprósz bułką tartą. Na dnie formy rozłóż pokrojony rabarbar. Na warstwę rabarbaru wylej przygotowane ciasto.
Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Ciasto piecz ok. 40 minut. Po upieczeniu, kiedy ciasto już ostygnie, obróć je do góry nogami tak, by warstwa rabarbarowa była na wierzchu. Oprósz cukrem pudrem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !