Sposób przygotowania

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, posiekać z masłem. dodać cukier puder i cukier waniliowy. Dodać 2 jajka i śmietanę. krótko zgniatamy ciasto. schłodzić przez 30 min.
Rozwałkować ciasto na grubość ok 0.5 do 1 cm. wylepić nim formę.

Zmielony ser miksujemy z 6 żółtkami utartymi z cukrem na puszysty kogelmogel. Dodajemy mleko budyń( proszek)i skórkę z cytryny. Miksujemy składniki na jednolitą masę.Dodajemy sztywną pianę z 6 jajek( stoniowo i cały czas mieszamy)

Masę serową wkładamy do foremek wypełniając do 3/4 wysokości. posypujemy migdałami.
Pieczemy w nagrzanym do temp 180 C piekarniku przez 50 min

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    tonia

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !