Sposób przygotowania

Mango obrać i pokroić w niedużą kostkę, do małego garnka wrzucić pokrojony owoc, zalać wodą do jego wysokości i wsypać cukier, gotować w takim syropie na małym ogniu przez 15 minut. Po tym czasie zdjąć z ognia i ostudzić. 100g masła rozpuszczamy i mieszamy w misce z herbatnikami i imbirem, powstałą masą wykładamy formę do tarty i pieczemy w 180 stopniach 10-15 minut. Wyjmujemy i odstawiamy do wystudzenia. Jedną szklankę mleka zagotowujemy, a w drugiej musimy rozmieszać budynie. Do gorącego mleka dodać rozmieszane budynie i energicznie mieszać trzepaczką, po zgęstnieniu zdjąć z ognia i wmieszać miód-wystudzić. W osobnej misce ubić resztę masła na puch i pomału po 2 łyżki dodawać dobrze ostudzony budyń-ciągle ubijając. Do gotowego kremu dodajemy odsączone mango i mieszamy, taką masę przekładamy na ostudzony spód tarty i wstawiamy na 2 godziny do lodówki. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pyszna, uwielbiam tarty

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !