Sposób przygotowania

Ciasto:masło(0,5 kostki) posiekać z mąką dodać dodać cukier waniliowy, cukier puder, 2 żółtka, śmietanę proszek do pieczenia. Wyrobić ciasto. odstawić do lodówki na pół godziny. wyłożyć foremki na babeczki piec w temp ok 17 stopni ok 15 min.
Zrobić galaretki.
Masa budyniowa: ugotować gęsty budyń, dodać: cukier (jeżeli mamy budyń bez cukru) mąkę pszenną i ziemniaczaną, 2 żółtka. całość zagotować ciągle mieszając. gdy masa wystygnie ucieramy ją z kostką masła.
Przygotować polewę i polać upieczone ciasto
Na ciasto układamy masę budyniową, truskawki oraz jagody, galaretkę posiekaną w kostkę

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    super :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !