Sposób przygotowania

Mąkę przełożyć do miski. Drożdże rozmieszać z jedną łyżeczką cukru, zalać niewielką ilością ciepłego mleka, wlać do zagłębienia w mące, dodać odrobinę mąki i przygotować zaczyn. Odstawić na 30 min. Dodać cukier, masło, odrobinę soli i pozostałe mleko. Wyrobić ciasto i odstawić na 30 min. Gruszki moczyć przez 20 min. w letniej wodzie, odsączyć i pokroić w kostkę, skropić rumem i wymieszać z makiem. Ciasto rozwałkować na prostokąt. Wyłożyć masę makową i zwinąć, mocno ścisnąć brzegi. Odstawić na 15 min. Położyć na blaszce wysmarowanej tłuszczem. Piec 60 min. w temp. 180 stopni.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    świetna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    extra !
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    chętnie bym zjadła
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    poproszę kawałek:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Palce lizać
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    supr strucla
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    ale pychotka :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !