Sposób przygotowania

1. Jajka z cukrem utrzyj na puszystą masę. Wymieszaj z 2 rodzajami mąki i szczyptą proszku do pieczenia. Rozsmaruj w tortownicy. Piecz ok 12 min w temp 190 stopni.
2. Morele drobno pokrój, zalej sokiem z pomarańczy, dodaj cukier. Gotuj ok 20 min. Zestaw z ognia. Wsyp galaretkę, zmiksuj. schłodź. Wylej na ostudzone ciasto.
3. Ubij śmietankę z cukrem. Wymieszaj z serkiem i zapachem. Dodaj żelatynę rozpuszczoną w 3 łyżkach wody. Zalej masą morelowa. Schładzaj 3 godz.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pychotka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    fajny ten torcik :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Zosia1

    pyszne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !