Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem cytrynowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z cytryny 3 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 6 łyżeczek
maślanka 1 l
cukier 6 łyżek
czerwona porzeczka 35 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Krem cytrynowy

Żelatynę rozpuszczamy. Maślankę mieszamy z cukrem, sokiem z cytryny i łączymy z żelatyną. Schładzamy. Do tężejącego kremu przekładamy porzeczki i delikatnie mieszamy. Przekładamy do pucharków i nadal schładzamy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak