Sposób przygotowania

Z drożdży świeżych, 1/2 szklanki wody, łyżeczki fruktozy i łyżki mąki robię zaczyn. Odstawiam na jakieś 15 minut by \"ruszył\". Drożdże instant bezpośrednio do mąki. Do miski przesiewam 220 g mąki (do wszelkich drożdżowych ciast zawsze przesiewam mąkę, nawet tą z otrębami, żeby ją napowietrzyć. Po prostu na końcu wsypuję to co zostaje na sitku.), dodaję do niej oliwę i łyżeczkę soli, wlewam zaczyn i zagniatam. Jeśli wyjdzie za luźne można podsypać mąką. Odstawiam w misce pod ściereczką w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na jakąś godzinkę. Po tym czasie przegniatam jeszcze raz ciasto i formuję z niego trzy małe wałeczki. Układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiam do ponownego wyrośnięcia na 30-40 minut. Po tym czasie piekę 15-20 minut w 200 stopniach.

Komentarze

  • 0
    img_2131687142106
    Opublikowano

    eeee

    Musza byc pyszne
  • 0
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    rewelacyjnie wyglądają :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    safcia

    pyszne tez robie sama bulki
  • 0
    img_2131687142106
    Opublikowano

    eeee

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !