Sposób przygotowania

Ser biały o ile nie jest mielony przekręcamy przez maszynkę(x3).Mleko podgrzewamy i rozpuszczamy w nim żelatynę.Masło ucieramy z cukrem waniliowym i cukrem pudrem, dodajemy ser,jajko i ostudzone mleko z żelatyną,dodać rodzynki,wszystko dokładnie wymieszać.
Tortownice wykładam papierem do pieczenia.Dno tortownicy wykładamy herbatnikami, na to wylewamy masę serową,odstawić do lodówki
galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie (400ml),odstawiamy do ostygnięcia.Truskawki myjemy i przekrajany na połówki układamy na zastygniętym serniku ,polewamy zimną galaretka odstawiamy do lodówki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    takie ciacho to zawsze...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    aż ślinka cieknie ... pycha
  • 0
    img_2616
    Opublikowano

    asiatok

    sernik i truskawki- lato w pełni!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !