Sposób przygotowania

Morele umyć, przekroić na pół, usunąć pestki. Masło utrzeć z cukrem, jajkami i mąką z proszkiem do pieczenia. Gotową masę wylać do natłuszczonei i oprószonej bułką formy o średnicy 28cm.. Morele poukładać na cieście. Budyń waniliowy ugotować według przepisu na opakowaniu. Gorący wylać na morele. Piec 35-40 minut w temperaturze 190 stopni. POLEWA; żółtka oddzielić od białek. Zmiksować z cukrem i śmietaną na gładką białą masę. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać do masy z żółtek i śmietany. Masę wylać na gorące ciasto. Piec kolejne 15-20 minut. Odstawić do ostygnięcia. Gotowe ciasto wyjąć z formy, oprószyć obficie cukrem pudrem. Bardzo smaczne.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    lubię takie pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wyśmienite

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !