Sposób przygotowania

20 dag masła rozpuszczamy, studzimy. Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dokładnie mieszamy. Ciasto dzielimy na pół. Do jednej części dodajemy kakao, dokładnie mieszamy. Ciasto wylewamy na spód blachy, następnie na ciasto jasne wykładamy ciasto ciemne. Pieczemy w temp. 180*C 30 minut. Po upieczeniu studzimy. Budyń gotujemy na mleku wg przepisu na opakowaniu. Pozostałe masło ucieramy, dodajemy po łyżce zimnego budyniu, dokładnie miksujemy. Na cieście układamy truskawki przekrojone na pół, następnie na truskawki wykładamy masę budyniową. Galaretki rozpuszczamy wg przepisu na opakowaniu. Gdy zaczną tężeć wylewamy je na ciasto, wstawiamy do lodówki na kilka godzin, aby ciasto dobrze stężało.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marmar

    zjadłbym coś takiego
  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Mniam.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !