Sposób przygotowania

1. Ryż przelej na sicie zimną wodą. Wsyp do garnka, wlej szklankę wody i mleko, wsyp szczyptę soli, dodaj skórkę cytrynową. Gotuj na małym ogniu ok. 30 min.
2. Jabłko oczyść z gniazda nasiennego, pokrój w słupki. Brzoskwinię obierz, pokrój na małe cząstki. Do gotowego ryżu dodaj masło i cynamon, dokładnie rozmieszaj. Włóż owoce, wymieszaj. Zupę rozlej do talerzy, polej miodem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    dobra :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    lekka i smaczna zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    smaczna zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !