Sposób przygotowania

Masło zmiksować z cukrem i żółtkami. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Białka ubić, połączyć z masą. Dodać kawę i likier. Wymieszać - nałożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni. Po wystygnięciu papier oderwać od ciasta. Masa: porzeczki oczyścić. Zimną kremówkę ubić z cukrem pudrem oraz zagęstnikiem do bitej śmietany. Bitą śmietanę pomieszać z porzeczkami. Ciastem wyłożyć blaszkę. Do foremki z ciastem nałożyć bitą śmietanę z owocami, przykryć wystającym kawałkiem ciasta. Wstawić do lodówki. SMACZNEGO!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !