Sposób przygotowania

Kalafior opłukać i podzielić na różyczki. Gotować 10 minut w osolonym wrzątku -odcedzić. Pomidory umyć ,naciąć skórkę i zanurzyć na chwilkę we wrzątku.Obrać ze skórki,pokroić na ćwiartki i wyciąć stwardniałe części .Dno naczynia do zapiekania posmarować tłuszczem.Przełożyć do naczynia kalafior i pomidory.Posypać solą i pieprzem.Parmezan wymieszać z tartą bułką i posypać wierzch zapiekanki.Położyć wiórki masła i wstawić do piekarnika nagrzanego 200 stopni . Zapiekać 30 minut,aż się ładnie przyrumieni. Można podawać same jako przekąska lub dodatek do obiadu.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Lubię proste i smaczne zapiekanki:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    ciekawe, muzę wypróbować...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Ciekawy pomysł na smaczny obiad:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    magduś83

    apetyczne
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Uwielbiam kalafiorka pod niemal każdą postacią.Twój apetycznie wygląda.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    karolina1869

    uwielbiam takie zapiekanki
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Wygląda pysznie.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    smakowita zapiekanka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuchareczka1979@wp.pl

    Pysyna
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    rewelacyjna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !