Sposób przygotowania

truskawki umyć wyszydełkować. Białka oddzielić od żółtka ubić białka do żółtek dodać cukier i miksować gdy już masa będzie gotowa dodać mąkę razem z proszkiem miksujemy dodajemy śmietanę do masy na sam koniec dodajemy ubite białko i mieszamy łyżeczką. masę wlewamy do blachy ( mała blacha albo okrągła ) truskawki posypujemy łyżką mąki żeby nie spadły na dno placka, robimy kruszonkę łyżkę masła cukier 1 łyżka i mąka 1 łyżka wyrabiały i posypujemy już dodane truskawki na wierzch pieczemy w piekarniku 30 minut 180 stopniach

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    świetnie wygląda i napewno przepyszne, zabieram je do księgi
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !