Sposób przygotowania

Najpierw zamoczyć śledzie 3 godziny wcześniej. Potem odsączamy i kroimy drobno. Ziemniaki również wcześniej ugotować w mundurkach pokroić w kostkę , buraki odsączamy z zalewy i kroimy w paseczki, cebulę siekamy , jabłko zetrzeć na tartce , jajko ugotowane posiekać , ogórki też , każda oliwkę przekroić na 4 części. I tak te wszystkie składniki połączyć ze sobą , doprawiamy do smaku , następnie wlewamy połowę śmietany , wymieszać i wstawić do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem jak nałożymy do salaterek to każda salaterkę polewamy pozostałą śmietaną i posypać cukrem pudrem i sokiem z cytryny . Wymieszać .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    uwielbiam takie śledzie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajna, podoba mi sie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajna, podoba mi sie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !