Sposób przygotowania

Dynię umyj, przekrój na pół, oczyść z pestek. Każdą połówkę pokrój na 3-4 podłużne cząstki-łódeczki. Ułóż w żaroodpornej formie, zalej około 100 ml wody. Przykryj folią aluminiową i wstaw na 25 minut do gorącego piekarnika (180*C).
Chleb namocz w letniej wodzie. Czosnek obierz, posiekaj. 2/3 mięsa obsmaż na gorącym oleju, przestudź, wymieszaj z czosnkiem, odciśniętym chlebem, pozostałym mięsem, jajkiem i 2 łyżkami sera. Dopraw solą i pieprzem. Łódeczki napełnij masą, posyp resztą sera. Zapiekaj 30 minut w temp. 200*C.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !