Sposób przygotowania

Mąkę przesypać do miski dodać masło pokrojone w wiórki, jajko, sól i 2 łyżki wody. Zagnieść ciasto i włożyć na 30 minut do lodówki. Marchew pokroić w plasterki, obgotować w osolonym wrzątku - ok. 5 minut. Zieleninę posiekać. Śmietanę wymieszać z 3 jajkami i mlekiem, wsypać zioła doprawić pieprzem i solą.Wymieszać. Dymki kroimy w krążki. Rybę na kawałki. Należy ją skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Formę lekko natłuścić. 3/4 ciasta rozwałkować, wylepić dno i boki formy. Spód ponakłuwać widelcem, przykryć warzywami i kawałkami ryby. Zalać przygotowanym sosem śmietanowym, piec 30 minut w temp. 200 stopni. Pozostałe ciasto rozwałkować i posmarować jajkiem. Piec ok. 10 minut w temp. 200 stopni. Gotową tartę z pstrągiem wyjąc z formy, udekorować koperkiem i przykryć pozostałą częścią ciasta.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !