Sposób przygotowania

1. Biszkopt: jajka utrzyj z cukrem, wymieszaj z resztą składników. Ciasto wlej do dwóch tortownic, piecz 30 min. w temp. 180 stopni. Każdy biszkopt przekrój na 2 placki.
2. Masa: żelatynę namocz, rozpuść. Śmietanę ubij z cukrami. Dodaj zagęstnik do śmietany, ubij. Połącz z żelatyną i jagodami.
3. Poncz: składniki (bez spirytusu ) zagotuj. Schłodź, połącz z alkoholem. Ponczem nasącz biszkopty. Przełóż masą, układając jeden na drugim.
4. Dekoracja: krem przygotuj według przepisu na opakowaniu, używając szklankę mleka. Krem rozsmaruj na wierzchu i po bokach, boki posyp wiórkami kokosowymi.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    uwielbiam jagody
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    super,takiego torciku kawałek z przyjemnością bym zjadła
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    super tort
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !