Sposób przygotowania

1. Gruszki obierz. Do rondla wlej wodę, dodaj cukier i sok z cytryny, zagotuj. Włóż gruszki 9powinny byc zakryte wodą), gotuj na wolnym ogniu ok. 10 min. Gruszki wyjmij, lekko ostudź. Wytnij gniazda nasienne, zmiksuj.
2. Filety z piersi kurczaka oczyść, umyj, osusz. Pokrój na plasterki lub w kostkę. Oprósz solą i pieprzem. Olej rozgrzej na patelni, włóż mięso, usmaż ze wszystkich stron na złoto.
3. Cebulę obierz, posiekaj. winogrona umyj, przekrój na pół. Masło stop na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj winogrona, chwilę poddus. Dodaj zmiksowaną masę gruszkowa, wymieszaj, zagotuj na małym ogniu. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Kurczaka podawaj na owocowym sosie, udekoruj natka pietruszki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !