Sposób przygotowania

Filety najpierw wypłukać i osuszyć . Potem możemy zrobić marynatę , czyli sok z cytryny wymieszać z rozgniecionym czosnkiem , imbirem , solą i pieprzem i ta marynatą smarujemy filety z każdej strony następnie kroimy je na paski o szer. 3 cm i od razu włożyć je na pół godziny do lodówki. Piwo wraz z jajkami i mąka miksujemy i robimy z tego gładkie ciasto najlepiej aby było to gęstsze ciasto jak na naleśniki. Do ciasta dodajmy curry 1 łyżeczka i odstawiamy na pół godziny. Po tym czasie ciasto mieszamy i zanurzamy kawałki ryby i wkładamy partiami na patelnię oleju wlewamy tyle aby ryby pływały . Smażymy 4 minuty z każdej strony. I usmażona rybę odsączamy przed podaniem na papierowym ręczniku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    ciekawe polaczenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe..

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !