Sposób przygotowania

1. Przesianą mąkę i proszek do pieczenia wymieszaj z sodą, solą i przyprawami. W misce połącz olej, jajka, cukier i marchewkę. Wsyp mąke z dodatkami, dobrze wymieszaj. Ciastem napełnij papierowe foremki do babeczek, ułóż na blasze. Piecz ok. 25 min. w temp. 180 stopni.
2. Lukier: cukier puder utrzyj z drobno posiekaną skórką i sokiem pomarańczowym. Babeczki wyjmij z piekarnika. Gdy ostygną, wierzch polukruj. Udekoruj kandyzowaną skórką pomarańczową.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    koala

    świetne babeczki z marchewki:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super te babeczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszne babeczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    ciekawe te babeczki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kasia36

    Pyszne babeczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !