Sposób przygotowania

Dymkę oczyszczamy lekko przycinamy szczypior i wkładamy na 5 min do posolonego wrzątku,następnie odcedzamy i przelewamy zimną wodą i dobrze odsączamy.Plastry szynki składamy na połówki i obwijamy nimi porcje dymki.Tak przygotowane układamy w natłuszczonej formie żaroodpornej,posypujemy startym serem i wstawiamy do piekarnika na 180 stopni.Zapiekamy 5 min.W tym czasie rozgrzewamy dwie łyżki oleju i zarumieniamy na nim kromki bagietki z obu stron.Ocet ucieramy z solą cukrem i pieprzem i łączymy z pozostałym olejem,dodajemy posiekaną natkę pietruszki.Zapieczoną dymkę wyjmujemy z piekarnika i skrapiamy sosem.Podajemy z grzankami z bagietki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczne mięsko;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !