Sposób przygotowania

Mięso natrzeć solą, majerankiem i bazylią, zalać szklanką wina i odstawić na 4 godziny. Kompot wymieszać z cukrem i goździkami, dodać szklankę wina i zagotować. Dodać mąkę i wiśnie. Gotować ok. 5 min. aż sos zgęstnieje. Piersi wyjąć z zalewy, ułozyć na blaszce i piec 60 min. w temp. 180 stopni. Podawać z sosem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    ale marobiłaś mi ochoty;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    wyśmienite:)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    ale danie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    pyszna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    dobra
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    francjia elegancja,pyszne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Super
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę spróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszna kaczka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    musi być pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    wyśmienita w tym wydaniu

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !