Sposób przygotowania

1. Ser pokrój w kostkę. Czosnek obierz, posiekaj. Masło stop na patelni, wrzuć szpinak, chwilę podduś. Ostudź.
2. Filety z kurczaka umyj, osusz lekko rozkrój wzdłuż. Rozbij, posyp z obydwu stron solą i pieprzem. Na środku każdego plastra mięsa nałóż masę szpinakową, ciasno zwiń. jajko roztrzep ze szczyptą soli. Mąkę i bułkę tartą wysyp na talerzyki.
3. Roladki panieruj w mące, jajku i bułce tartej. Dużą ilość oleju rozgrzej na patelni, włóż roladki, smaż 8-10 min. Podawaj np. z ryżem i ogórkami

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !