Sposób przygotowania

Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu, do każdej używając 3/4 ilości sugerowanej wody. Ostudzić.

Truskawki umyć, odszypułkować i każdą przekroić wzdłuż na połowę.

Dno i boki tortownicy wyłożyć biszkoptami. Na biszkoptach ułożyć część truskawek. Zalać połową przygotowanych galaretek. Wstawić do lodówki. Gdy stężeje kolejno układać pozostałe biszkopty połamane na drobniejsze części, pokruszone herbatniki oraz pozostałe truskawki. Zalać resztą galaretek. Ponownie wstawić do lodówki.

Śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru i śmietan-fix. Wyłożyć na wierzch deseru. Schłodzić.

Smacznego:)

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pycha!
  • 0
    original
    Opublikowano

    tatiana2

    Chętnie bym się skusiła :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Prezentuje się.... przepysznie!!!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Pyszny letni deser!
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    ależ smakowita
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    super :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Pychota!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Ale pyszności!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Smak lata
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    mnie by skusiła
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !