Sposób przygotowania

Mięso rozbić pomiędzy dwoma arkuszami folii spożywczej na plastry grubości ok. 3-4 mm. Delikatnie posypać solą i pieprzem. Na każdym ułożyć 2-3 listki szałwii, przykryć plastrem szynki i delikatnie spiąć wykałaczkami. Oprószyć mąką i ewentualnie strząsnąć jej nadmiar.
Na dużej patelni rozgrzać masło z oliwą, dodać niezbyt grubo posiekany czosnek i smażyć krótką chwilę. Dodać sznycle i smażyć z obu stron na rumiano. Przełożyć do rondla. Na patelnię wlać wino, doprowadzić do wrzenia jednocześnie dokładnie zdzierając resztki z dna. Przecedzić przez sitko do rondla z mięsem. Dusić pod przykryciem, aż wino odparuje. Wlać śmietanę, przykryć i dusić jeszcze chwilkę, aż sos zgęstnieje. Spróbować i ewentualnie doprawić solą i pieprzem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Koniecznie muszę wypróbować przepis:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    proste i bardzo pyszne danie - szałwia nadaje cudownego aromatu
  • 0
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    ale pycha mięsko mmmm :-)
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Rewelacja!
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Rewelacja!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    i z szałwią, Borgia jak zwykle rewelacja :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    super przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    pychotka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !