Sposób przygotowania

Łopatkę z cebulką mielimy. Dodajemy jajko, bułkę tartą, doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy pulpeciki. Gotujemy we wrzącym bulionie, dodajemy pokrojoną w kostkę marchew. Po 20 minutach dodajemy koncentrat pomidorowy, gotujemy chwilę, zagęszczamy mąką wymieszaną z odrobiną zimnej wody. Ewentualnie doprawiamy.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    znakomite pulpety
  • 4
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetny obiad
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 4
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczny obiadek
  • 3
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    z pewnościa smakowite
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna138

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna138

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    świetny obiadek
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    uwielbiam!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Małgorzata71

    sprawdzone i proste przepisy są zawsze przepyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    bardzo smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    lubię pulpeciki na obiadek zjeść.
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszne domowe jedzenie
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Muszą być pyszne.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !