Sposób przygotowania

Marchewkę i pietruszkę gotujemy w lekko osolonej wodzie. W połowie gotowania dodajemy do nich pokrojone w kostkę ziemniaki i przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany i majeranek. Wszystko zagotowujemy do miękkości. Pod koniec gotowania do zupy wlewamy żur, i podsmażony wcześniej na patelni boczek. Na koniec dodajemy kwaśną śmietanę. Zalewajkę podajemy z chlebem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    lubię taką
  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    nasza ulubiona:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    tatiana2

    Fajna zupka :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    świetny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Halusia

    Super przepis!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    zupka prawie jak barszcz biały :)prawie oczywiście
  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    fajna zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    nigdy nie jadłam zalewajki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo smaczna zypa
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    smacznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Smaczna.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !