Sposób przygotowania

Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijając dodać żółtka, następne dodać mąkę i proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem blachy i piec około 25 minut w temperaturze 170 stopni. Ostudzić i nasączyć przegotowaną wodą z sokiem z cytryny.4 szklanki mleka zagotować. Do reszty zimnego mleka wsypać mąkę i cukier. Wymieszać i wlać do gotującego się mleka, chwilę podgotować. Ostudzić. Masło utrzeć, dodając zimny budyń, pod koniec ucierania dodać aromat waniliowy. Masę przełożyć na biszkopt. Masło roztopić, dodać cukier i wiórki kokosowe. Usmażyć na złoty kolor, wystudzić i przełożyć na masę. Ciasto schłodzić w lowówce.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !