Sposób przygotowania

CIASTO; wszystkie składniki ciasta, oprócz kakaa posiekać nożem i wyrobić. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej części dodać kakao. Białym ciastem wyłożyć posmarowaną tłuszczem dużą tortownicę, na ciasto wyłożyć powidła. Z ciemnego ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego i w środek każdej kulki włożyć po 2-3 rodzynki. Kulki poukładać na powidłach. Tak przygotowane ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i piec około 45 minut. Masło utrzeć z cukrem na puch, dodać pianę ubitą z białek i jedną tężejącą galaretkę, wcześniej rozpuszczoną z żelatyną w szklance gorącej wody. Masę wyłożyć na upieczone i wystudzone ciasto. Ciasto zalać tężejącą drugą galaretką, przurządzoną według przepisu na opakowaniu.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !