Sposób przygotowania

Obrane banany kroimy w talarki o grubości ½ cm. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy
ręcznym mikserem na sztywną pianę. Dodajemy cukier, sól i po 1 żółtku stale ubijając.
Odstawiamy mikser i mieszając łyżką dodajemy mąkę wsiewając małymi porcjami sitkiem.
Dodajemy śmietanę, esencję pomarańczową i ponownie mieszamy. Na rozgrzany olej
kładziemy łyżeczką porcyjki ciasta, układamy na wierzchu po talarku banana i
przykrywamy porcyjką ciasta. Smażymy niezbyt intensywnie z obu stron na złoty kolor.
Podajemy posypane cukrem pudrem i startą czekoladą lub ulubionym sosem owocowym.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Pychota.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    wypróbowane smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    naprawdę wyśmienite
  • 0
    original
    Opublikowano

    julci3k1

    sprobujcie naprawde latwo sie robii :D
  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    sprobuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Robię takie placuszki, choć składniki nieco się różnią :)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    muszą być dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena40

    sprobuje
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewa19a

    muszę wypróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    SUPERR

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !