Sposób przygotowania

Jajka rozbijamy, białka oddzielamy od żółtek. Z białek ubijamy pianę, żółtka ucieramy z cukrem. Czekoladę ścieramy na tarce o małych oczkach. Żelatynę rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu i mieszamy z sokiem cytrynowym.Dodajemy do masy żółtkowej i mieszamy z pianą z białek.Przelewamy do salaterki i odstawiamy do stężenia. Przed podaniem posypujemy czekoladą.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mieszkam na Śląsku, ale takiego deseru nie znałam :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Ten przepis dostałam od cioci mieszkającej na Śląsku - mówiła że to pospolity deser z jej okolicy.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !