Sposób przygotowania

Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, dodać cukier- odstawić do wyrośnięcia.
Margarynę wymieszać z mąką i jajkiem i drożdżami z mlekiem. Szybko ugnieść ciasto i wstawić na godz. do lodówki.

Składniki na farsz:
- 20 dkg mięsa ugotowanego lub upieczonego
- 1 duża cebula
- 1 jajko
- 1 łyżka oleju
- sól i pieprz do smaku

Mięso zmielić, cebulę też, dodać jajko i olej, sól i pieprz do smaku.
Z rozwałkowanego ciasta wykrajamy kwadraty, nakładamy farsz, zlepiamy i wierzch smarujemy rozbitym jajkiem. Pieczemy w temp. 180- 200 st. przez ok 20 min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszne, chętnie zjadłabym takie;)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    fantastyczne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    Super przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    moje ulubione!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    i moje również :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gabi162825

    pyszniutkie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    lubimy takie paszteciki !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !