Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywna pianę z dodatkiem soli. Pod koniec ubijania dodawać po łyżce cukru. Następnie zmniejszyć obroty miksera i dodać ocet oraz mąkę i chwilkę miksować. Piana powinna być sztywna i błyszcząca.
Formę do pieczenia posmarować margaryną, a następnie wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć pianę i rozsmarować równo. Piec w piekarniku 30 min w temp. 140°C. Gotową pozostawić, aż przestygnie.

Śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem Śmietan Fix\'u. Truskawki dokładnie umyć, poodcinać szypułki a następnie pokroić w ćwiartki.

Na zimną bezę nakładamy ubitą śmietanę a następnie posypujemy truskawkami i delikatnie zwijamy, od krótszego boku.
Posypujemy cukrem pudrem i przyozdabiamy truskawkami. Smacznego !!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    Super!!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    katarzyna124

    pyszności:)
  • 4
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Fantastyczna rolada:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fantastyczna, narobiłaś mi smaku :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Nie wiedziałam, że bezę można zawijać w roladę.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    pycha
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ale ładna, fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    prześliczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    prześliczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    bombowe są te roladki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !